Svenskt Modellflyg 
Ingen
bild
Användarnamn: Ola
Namn:   Ola Franzén
Postort:  Haninge, Stockholm
Län:  -
Email:   Skicka email
Antal skrivna inlägg 1909
Antal inlagda annonser 0
Personlig fakta:

Fick bassning av vävmästaren så det var bara att sätta sig och knåpa ihop något här ;o)

Jag började mitt modellflygande med papperssvalor och gick i unga år med i MFK Red Baron i Älta i södra Stockholm. Där flög jag friflyg och inomhusflyg i många år men visste tidigt att det var R/C som var "min drog". Tyvärr höll klubben inte på med R/C så man fick smussla litet med det utanför klubbverksamheten. Jag var med i klubben många år men eftersom de inte flög R/C så hoppade jag av och blev frilansare.

Mitt första R/C-plan var en Blue Phoenix. En underbar 2m-seglare som jag fortfarande har kvar. Den är dock mer limning än orginal så den flyger inte längre.

Sen...blev man för gammal för modellflyg och det var EPA-traktor och annat tjafs som gällde. Flygandet föll i glömska men flygintresset vägrade ge med sig.

Många år, flera turer och kortare uppehåll senare är jag nu igång igen. Jag flyger små elparkflyers hemma på tomten nu, trots att det går knaggligt med en damm som är en riktig modellmagnet och en stor utegrill som bokstavligen äter små flygplan. Jag har även en 2,5m elseglare som jag sällan flyger eftersom jag saknar fält. Kanske går jag med i en klubb så jag får tillgång till ett fält igen.

Men, det *går* i alla fall :o) Underbart att flyga igen.

Tack alla för all hjälp och stöd när det har gått segt...

Utöver modellflygandet så lirar jag folkmusik, jobbar med webbutveckling, grafik och allmänt alltiallo på en liten datafirma. Jag har turen att ha en förstående flickvän. Vi visste det inte då men jag och flickvännen var båda med i samma modellflygklubb när vi var små. Tro't eller ej.

Jag bor i villa med 3000m2 flygfält och grannar som har överseende med att det dimper ner en liten "Cessilia" eller "Jennifer" på fel sida av staketet ibland.

Så, nu ska jag vara tyst en stund

/Ola


Kolla vad Ola har skrivit i sin blogg

Senaste 5 inläggen av: Ola
Rubrik Skapad av Tid
RE: Vilket märke på snöslunga ska jag välja?Ola2010-11-21
RE: Vilket märke på snöslunga ska jag välja?Ola2010-11-21
RE: Fars DagOla2010-11-15
RE: Lödningar i radion?Ola2010-09-17
RE: Bråka inte med fel person..Ola2010-09-01


Tillbaka