Svenskt Modellflyg 
Ingen
bild
Användarnamn: Gangsingen
Namn:   Jukka Juujärvi
Postort:  Gagnef
Län:  Dalarna
Email:   Skicka email
Antal skrivna inlägg 52
Antal inlagda annonser 0
Personlig fakta:

Flög en del segelflyg med storebrors Bluefönix som 14åring, blev grymt fascinerad av termikflygning och har sedan dess varit intresserad av flyg i alla dess former. Dock blev det knappt något modellflyg alls under de följande tio åren för min del.

År 2006 fick jag ett ryck. Köpte en ny sändare och en 2,5m elseglare som jag flög flitigt med under ett år lite drygt. Dock slutade den episoden en fin vårdag 2007 när jag flög bort modellen i en STOR termikblåsa...eller ja bort och bort. Modellen flög så högt att jag inte såg den längre...ut med flaperon och hoppas på det bästa. Nästa visuella kontakt var dessvärre med en modell i dödsspiral och knäckt vinge, bara att skjuta in sändarantennen vänta in smällen!!

Nu, år 2012 är jag igång igen och tänker inte göra några långa uppehåll i denna hobbyn längre. Skall under vintern 12-13 prova på helikopterflyg medelst en HK450, men det är mest segelflyget som lockar.

Skulle vilja lära mej mer om bagging och gjutning och kanske kunna tillverka enklare glas och kolfibermodeller för elsegel och F3K i vinter. F3K är nämligen något jag aldrig provat, men som jag misstänker att jag fastnar i när jag väl testat.

På sikt vill jag vara en stolt ägare till en välflygande elsegelmodell typ AVA och tampas i ESU under somrarna, men de planerna får vänta på bättre ekonomiska tider.......


Kolla vad Gangsingen har skrivit i sin blogg

Senaste 5 inläggen av: Gangsingen
Rubrik Skapad av Tid
RE: Raptor 30 v 2??Gangsingen2012-11-19
RE: DSF v2 Byggtråd! (Form klar!!!)Gangsingen2012-11-18
RE: Frågor ang. bygge i glas- och kolfiber!Gangsingen2012-11-18
Frågor ang. byggande i glas- och kolfiber!Gangsingen2012-11-18
RE: Frågor ang. bygge i glas- och kolfiber!Gangsingen2012-11-18


Tillbaka