Svenskt Modellflyg                

Bläddrar i: / Lugnt på forumet
2018-05-02 09:50:50
Lugnt på forumet    
Puggen
Skicka mail
Har döen inträffat på forumet,  från att vara 10 - 20 nya inlägg varje dag är det inte något numera.  Något trevligt händer väl någonstans i landet. ...

/Roffe

2018-05-02 10:00:32
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Tänkte precis samma tanke igår faktiskt...
Visst - när utomhus-säsongen drar igång så brukar det märkligt nog ofta bli lite lugnare på våra fora men här är det ovanligt lugnt, tyvärr.
Man kan ju tycka att när det händer mera ute på fälten så borde det också finnas mera att skriva om.
Men gissningsvis har mycket flyttat över till Facebook-grupper - klubb-grupper eller lite bredare grupper.
Roger
www.mcregor.se

2018-05-02 22:24:17
RE: Lugnt på forumet    
pgrts
Skicka mail
Inte bara här utan även rcflyg.se är rätt så dött just nu.
Visst är det så att FB har tagit en hel del av olika skäl.
- Det är betydligt enklare att dra in sina bilder eller en filmsnutt.
- Svaret kommer ofta betydligt snabbare då många får en pling eller burr då det kommer ett nytt inlägg.

Sen kan man ju undra över hur lång tid det kan ta att byta ut denna gamla, inte så användarvänliga, motorn mot en ny modern som det har jobbats med sen nyåret.....
Flyg lågt nära och sakta

2018-05-05 08:50:16
RE: Lugnt på forumet    
reparatörn
Skicka mail
Ni kan vara lugna, det börjar nog snart röra på sig skall ni se. Det finns ju redan en tråd om favoritämnet Nr1, nämligen senaste MFN. I denna tråd kommer snart rallarsvingar att utdelas och mottagas med samma glada själ. Eller för att citera första Gudfaderfilmen...."Nothing personal, it's only business". Så- det är......eeehhh......lugnt?


Douglas

"Han är galen Lew. Han bygger leksaksflygplan". Kapten Frank Towns (Jimmy Stewart) i den första filmen "Flight of the Phoenix".

2018-05-05 09:20:26
RE: Lugnt på forumet    
poteta
Skicka mail
 
Citat från: reparatörn
Ni kan vara lugna, det börjar nog snart röra på sig skall ni se. Det finns ju redan en tråd om favoritämnet Nr1, nämligen senaste MFN. I denna tråd kommer snart rallarsvingar att utdelas och mottagas med samma glada själ. Eller för att citera första Gudfaderfilmen...."Nothing personal, it's only business". Så- det är......eeehhh......lugnt?Yes! Nu är det dags att ta fram popcornpåsen igen.

2018-05-08 15:45:26
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Ni kan vara lugna, det börjar nog snart röra på sig skall ni se. Det finns ju redan en tråd om favoritämnet Nr1, nämligen senaste MFN. I denna tråd kommer snart rallarsvingar att utdelas och mottagas med samma glada själ.
Återigen en föga uppbygglig replik från reparatörn, som är nåt som Anticimex bör ta hand om.

Ska det vara så svårt för vissa att skilja på kritik och synpunkter? Den, som ansvarar för en tidning, måste ju välkomna allt  som sägs om sin tidning. Det gäller alla tidningar och så även Modellflygnytt. Ska det vara så svårt för denne reparatörn att inse, att ju fler synpunkter som kommer in till redaktionen, desto lättare har den att göra en tidning, som medlemmarna vill ha.
Som redaktör för denna vår medlemstidning, så välkomnade jag alla synpunkter – det är bara att kolla ide tidningar, som jag ansvarade för. Varje kommentar/synpunkt (eller det som reparatörn kallar kritik) som kom, publicerade jag i tidningen, vilket gjorde att i varje fall jag trodde jag fick fram den tidning medlemmarna ville ha. Men på den tiden hörde jag inte av nån reparatör, men det hade varit stimulerande!
Sture Ttingwall

2018-05-08 20:18:22
RE: Lugnt på forumet    
honken
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol


Återigen en föga uppbygglig replik från reparatörn, som är nåt som Anticimex bör ta hand om.


Du må röra om och sätta fart på diskussionen ibland. Men nu visar du att du bara är en surjävlagubbe...

2018-05-09 07:23:46
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Jag ber om ursäkt för dessa mina rader, som inte har med modellflyg att göra, men jag må ha tillåtelse att gå i svaromål, som det så vackert heter i svenskt rättsväsende-

 Jag undrar – kan reparatörns inlägg göra SMFF & Modellflygnytt bättre?
 Jag undrar – kan honkens inlägg göra SMFF & Modellflygnytt bättre?

Jag kallas Gnällgubbe, Skitstövel och nu Surjävlagubbe. Bra grabbar! Ös på, kom med fler. Kul läsning!
Jag blev livstidsstängd från SMFF:s FB-sida då jag på skämt kallat Bengt Lindgren för Übersturmführer!
Jag har bara levererat över 40 teckningar till SMFF:s hemsida – utan ersättning. Jag vill bidra med nånting!

En fråga till reparatör & honken: Vad har Ni gjort för modellflyget i Sverige mer än försöka få mig tyst?

Det kan inte vara svårt för dessa herrar att berätta lite om sina bravader. Come along boys!
Sture Tingwall • Gnällgubbe • Skitstövel • Surjävlagubbe • med mera!


2018-05-09 08:40:42
RE: Lugnt på forumet    
reparatörn
Skicka mail
Sture,

Så att Du ääääntligen kan känna Dig som en vinnare och må bra (i alla fall bättre än hur Du mår just nu)----så har Du detta förslag från mig.

Gör Dig några Voodoo-dockor. Gör flera stycken när Du ändå håller på. Gör en för mig, en för Honken, en för Cox, en för Huvmannen  och en för alla andra Du anser att Du måste bekämpa. Det kan ju bli ganska många, men är nog väl värda allt extra besvär. Sedan vid midnatt och fullmåne så kan Du ju sitta i hemmet och sticka nålar i varje docka, samtidigt som Du uttalar alla besvärjelser Du kan komma på. "Må du krascha rejält under premiärturen", eller "må Ditt balsalim torka och bli stenhårt" eller liknande. Sedan kommer Du att genast må mycket bättre skall Du se.

Douglas

"Han är galen Lew. Han bygger leksaksflygplan". Kapten Frank Towns (Jimmy Stewart) i den första filmen "Flight of the Phoenix".

2018-05-09 16:30:50
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Bästa vänner! Så längre signaturen reparatörn får fortsätta här med sina fullständiga bedrövelser, så lägger jag av! Finns moderatorer, som kan stoppa honom, stänga ute honom från seriösa inlägg?  Nu i ovanstående får han fram "Vilka anser Du måste bekämpa?" Hur många önskar att reparatörn fortsätter?
Stöttar alla honom och hans trams? Sture Tingwall, sårad till tusen!

2018-05-09 16:58:46
RE: Lugnt på forumet    
jaka
Skicka mail
Hej!
Jag håller med dig i allt Sture när det gäller MFN! Det senaste nummret var dåligt! För stora bilder och för "lite innehåll" i övrigt om modellflyg! Varför ha tidningen kvar när resultatet blir så här??? Men så länge MFN är gjord av oavlönat folk blir den nog inte bättre. Tyvärr!

2018-05-09 17:15:43
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Sture - jag tycker att reparatörn genom åren skrivit mycket tänkvärt och intressant så jag ser ingen anledning att nån moderator skall stoppa honom. Sen kanske du och han inte jämt har samma åsikter men så är det ju i livet. Man kan inte vara älskad av alla - det är bara att acceptera.
Roger
www.mcregor.se

2018-05-09 20:17:26
RE: Lugnt på forumet    
poteta
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol
Hur många önskar att reparatörn fortsätter?

För mig får reparatörn gärna fortsätta med intressanta artiklar och kluriga funderingar. Det ger mig bra mycket mer än att läsa inlägg som är i det närmaste identiska så fort tidningen har kommit ut. Jag kanske låter arg men det är jag inte, vill bara ge min syn på det hela.
Du sommrsol är rätt snabb med att sticka ut hakan med provokativa rubriker men du är nog lite sämre på att ta emot likvärdiga smockor.

reparatörn har gett mig många timmars intressant läsning alltifrån amerikanska piloter till flygplan som försvunnit på mystiska sätt. DET vill jag läsa på ett forum om modellflyg, inte om hur en tidning sköttes förra seklet.
Om det är kritik för att hjälpa föreslår jag att du tar kontakt med nuvarande redaktör och om hen inte vill ha din hjälp får du respektera det. Det är mina två ören.

2018-05-09 21:31:30
RE: Lugnt på forumet    
pgrts
Skicka mail
Visst är det så att man får tåla repliker om man själv provocerar.
Man får svälja en del och inte alltid vara tvungen att komma med "sista repliken" om det ska sluta med smutskastning.

Douglas har flera intressanta trådar och har lagt en hel del jobb på artiklar som skickats till MFN men inte blivit publicerade.

Nu är det nog så att redaktören inte vill ha någon hjälp.
Han har själv avslutat kontakterna med tidigare medhjälpare till tidningen så valet ligger helt på SMFF. Det har vad jag vet inte kommit någon förfrågan på forum, FB eller i tidning att vara med och hjälpa till med tidningen.

TYSTNAD! är ju ett begrepp som vi hört och läst en hel del om på senare tiden i annat sammanhang och det verkar gälla även för SMFF.
Senaste dokumenterade styrelsemötet var den 29 april 2017 - över ett år sedan.
Försök att reda ut konstigheter inom IMAC verkar ha tystats ner i stället för att förklara vad saken gäller. o s v

Flyg lågt nära och sakta

2018-05-10 05:42:42
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Visst är det så att man får tåla repliker om man själv provocerar. så skrev Patrik.

Det vore intressant att få veta i vilka fall jag har provocerat. Jag kommer med synpunkter!
Det vore också intressant att få veta, vad dessa "provocerade" personer har bidragit med mer än sura kommentarer och utfall mot mig.

För egen del – jag nämner det här inte för att skryta, utan för att be de "provocerade" människorna visa vad de givit svenskt modellflyg. Att jag försökte göra Mfn till en tidning kan vi glömma, men hur många vet, att jag lagt ut  – dvs fogat ihop bild & text till en trycksak! – en del modellflygböcker, bl a SMFF:s SPÄNNVIDD • En minnesbok för framtiden ideellt, dvs helt utan kostnad. Det jobb jag gjort för SMFF har jag gjort av intresse, för att hjälpa och, ute att kräva betalt. Jag skulle gärna fortsätta i den stilen, om inte glädjen totaalförintats av tydligen underhållande inläggsskrivare.
Sture Tingwall


2018-05-10 19:35:23
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Bästa vänner! Så längre signaturen reparatörn får fortsätta här med sina fullständiga bedrövelser, så lägger jag av! Finns moderatorer, som kan stoppa honom, stänga ute honom från seriösa inlägg?  Nu i ovanstående får han fram "Vilka anser Du måste bekämpa?" Hur många önskar att reparatörn fortsätter?
Stöttar alla honom och hans trams? Sture Tingwall, sårad till tusen!

Som tillägg till mitt tidigare inlägg, kan jag  berätta, att jag blev utestängd från SMFF:s FB efter det jag kallat en person för Obersturmführer. Det ordet väger tydligen tyngre än de olika epitet jag fått från vissa modellflygstjärnor.

2018-05-11 00:20:46
RE: Lugnt på forumet    
Örjan Falk
Skicka mail
Om man nu läser igenom hela tråden, och även Stures tidigare trådar så kan man ana  att det är några som "triggar igång" Sture och det verkar vara deras favoritsysselsättning.

Jag tycker själv att Sture har helt rätt i sin kritik av Mfn.
Men att det kanske räcker nu. Tidningen kommer förmodligen aldrig bli bra igen.

Ni som inte orkar med Stures trådar, läs dem INTE!

/Örjan

2018-05-11 10:11:31
RE: Lugnt på forumet    
Puggen
Skicka mail
Ja då är ordningen återställd,  var lite orolig för lugnet som uppstått tidigare... 😉

/Roffe

2018-05-11 12:11:51
RE: Lugnt på forumet    
Finnräser
splugenpass@hotmail.com
Jag som förr skrev en del i MFN och då haft ett BRA samarbete med Sture Tingwall - står lite undrande. Över att t ex reparatörn och honken vill sänka sig såpass lågt med invektiv som surgubbe och rätt horribel lång utläggning om voodoo-dockor. Vill ni inte vara mera sansade och sakliga, så låt bli. Framförallt låt bli att ens LÄSA "denne surgubbes" kommentarer! Precis DÄR gör ni denna hemsida en jädra otjänst. Vi råkar ha yttrandefrihet och rätt ofta tycker jag att kritiken som kommer kan vara värd att beakta. Gör man inte det - som sagt - läs inte då.

Jag är nu inte medlem i SMFF i år - ännu. Det då vår klubb skaffade egen försäkring och några av medlemmarna verkligen gärna ville ha med mig i klubben. Dock har jag ingen schism eller ens ovilja mot vare sig SMFF eller RCFF. Tvärtom - känner jag STOR tillfredsställelse över de handslag och samarbeten de två förbunden emellan som börjat gry! ALL HEDER till RCFF och SMFF delegaterna som gjorde denna förbrödning möjlig! Varför ska vi behöva vara något slags "vi" och "dem" när vi är modellflygare allihopa? Jag tyckte det var TRIST att behöva fundera över ifall klubben och de modellflygvänner jag ville besöka var antingen SMFF eller RCFF anslutna, "kan jag besöka o flyga hos er?!" frågan hör inte hemma i vår lilla värld. Schismer bör man lösa - är DU och JAG inte "man nog" att kunna klara av en så'n sak? Jag vill avnjuta hobbyn så mycket jag kan. Och väääldigt gärna tillsammans med ER bra polare därute! Har man bara DEN inställningen som grund, så kan man nå ganska långt.

Eventuellt BLIR jag sedan SMFF-medlem då kittlingen ju finns för att börja tävla så smått. Inom kanske både segel- och motorklasser. Då arvoden ej utgår för att berika MFN, så har jag av princip slutat skriva där. Alternativen jag tänker använda mig av är att kanske skriva i Allt om Hobby då jag gillar vart den nye ägaren/redaktören vill forma tidningen. Eller, om ej i AoH - så blir det nog här på SMF. Där jag visserligen inte får slant för mödan eller ens klapp på axeln. men jag FÅR ändå något! Dvs DINA stories, DINA tips - som berikar min hobby. Och därav är det inte mer än rätt att jag bjuder lite tillbaka...
Tyckte

Tommi

2018-05-26 12:10:52
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Jag blev utestängd från  SMFF:s FB-sida för att jag kallade en funktionär Obersturmführer.
Reparatörn får tydligen hålla på hur mycket som helst med invektiven bara för att han skriver så bra.

Okej, men vad har han gjort för SMFF? Är inte det en huvudfråga – det är ju SMFF vi borde värna om.
Att jag lämnar lite larvigheter till hemsidan – fy fasen, kan  gubbtjyven/gnällgubben inte ens hålla sig ifrån sånt?
Det måtte vara  kul för reparatören,som har gott stöd från medlemmarna, som gillar honom. Han är bra!
Men vad har han bidragit med? Jag har jobbat för SMFF sedan 1982 – vad har jag bidragit med? GNÄLL enligt reparatören, som får bra stöd från medlemmarna. Jag får klara mig utan stöd, och är därmed mycket besviken på mig själv. Jag har tydligen inte bidragit med något värt att väga jämfört med reparatörens.
SMFF ≈ Satans Mothugg Från Folket
Morsning! and good by! Sture Dingwall.

2018-05-26 18:18:14
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Men Sture - nu är du väl lite orättvis för det är rätt många här som också uppskattat ditt skrivande och din "uppkäftighet". Men är man lite "uppkäftig" så får man nog också räkna med att alla inte uppskattar detta.
Roger
www.mcregor.se

2018-05-26 19:02:53
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Ovvanstående inlägg hade gått mig förbi utan kommentar om det inte hade undertecknats av Roger.
Ein kommentar rakt på sak utan åthävor – helt i Rogers anda. Jag håller med Dig till tusen, men jag kan inte förstå varför jag ska få etiketten uppkäftig, men Du är inte ensam, snarare en i mängden. Du får söka, men Du finner inte att jag någonsin gått till personangrepp (annat än då jag själv blir utsatt för det, typ reparatörn).
Det jag gör, är att bära fram mina idéer utan krusiduller – tycker jag – men som Du så välbalanserat säger, så tolkas det som uppkäftighet, viket jag tar åt mig och skall försöka stämma om tonarten till mer dur.
Tack igen, Roger. Du har lärt mig något, att linda in, att bli mjukare i tonen! Jag ska försöka .
Sture

2018-05-26 19:32:37
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Sture - "uppkäftig!" kanske var lite hårt utan jag skulle nog skrivit "rakt på sak".
Och det är bra att det finns sådana skribenter också så fortsätt du att ifrågasätta - annars tar nog utvecklingen slut.
Roger

www.mcregor.se

2018-05-27 02:21:18
RE: Lugnt på forumet    
StefanR
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol
Jag blev utestängd från  SMFF:s FB-sida för att jag kallade en funktionär Obersturmführer.
Reparatörn får tydligen hålla på hur mycket som helst med invektiven bara för att han skriver så bra.

Okej, men vad har han gjort för SMFF? Är inte det en huvudfråga – det är ju SMFF vi borde värna om.
Att jag lämnar lite larvigheter till hemsidan – fy fasen, kan  gubbtjyven/gnällgubben inte ens hålla sig ifrån sånt?
Det måtte vara  kul för reparatören,som har gott stöd från medlemmarna, som gillar honom. Han är bra!
Men vad har han bidragit med? Jag har jobbat för SMFF sedan 1982 – vad har jag bidragit med? GNÄLL enligt reparatören, som får bra stöd från medlemmarna. Jag får klara mig utan stöd, och är därmed mycket besviken på mig själv. Jag har tydligen inte bidragit med något värt att väga jämfört med reparatörens.
SMFF ≈ Satans Mothugg Från Folket
Morsning! and good by! Sture Dingwall.


Sture
Ja, du HAR gjort väldigt mycket för SMFF. Även nu för tiden gör du en del teckningar. Du är även en gudabenådad anekdotberättare som verkligen kan trollbinda en läsare. Därom tror jag att de flesta är överens.

Däremot är du inte lika skicklig som debattör och dina inlägg upplevs, åtminstone av mig, som både plumpa, avvikande från ämnet, motsägelsefulla, förolämpande och allmänt splittrande för det förbund du säger dig värna om. Visserligen innehåller (oftast) inte alla dina inlägg allt det ovanstående samtidigt, men tillräckligt många av dem innehåller tillräckligt mycket av det för att åtminstone jag själv oftast känner en blandning av ilska, upprördhet, oförstående och avsmak när jag läser dem.

Tyvärr ger dig dina tidigare gärningar inom förbundet inget "carte blanche" att skriva på det sätt jag beskrivit, så personligen är jag inte förvånad att du blivit avstängd från Facebook-gruppen, snarare undrande till att du inte blivit det från det här forumet (än).

Mitt råd till dig är följaktligen: fortsätt gärna med det du är bra på, men lämna debatterandet till dem som gör det bättre. Det är jag övertygad om att alla vinner på, inte minst du själv.

/Stefan Revestam

2018-05-27 09:27:23
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
TACK, Stefan! Jag håller med Dig till 98 procent och jag är uppriktigt ledsen av att få läsa att Du har känt en blandning av ilska, upprördhet, oförstående och avsmak när jag läser dem. Om Du har den känslan, så är Du nog inte ensam om det vilket gör mig ännu med bedrövad.
Men hjälp mig lite att komma till rätta med problemet, för et har aldrig varit min avsikt att såra. Och har jag gjort det, då har Du rätt i allt. Men jag har alltid strävat att hålla mig till ämnet.
MEN. De gånger jag har blivit "angripen", så har jag också dragit svärdet ur slidan och försökt svar med samma mynt.
Där kan det ha blivit överdoserat, framför allt då vissa kommentarer underlåtit att kommentera mina idéer för att i stället enbart uttrycka sig om min person. Då därför vore jag tacksam, någon kunde ge bara några få exempel, där jag i mina inledande  inlägg farit iväg onyanserat . Att jag sedan vid "anfall" av exvis reparatören gått ut i samma tonart som denne, är bara för att bli förstådd av vederbörande.
MEN tack igen, Stefan, jag tar åt mig allt Du skriver, men behöver lite hjälp att inse,att jag farit över skaklarna.
TACK igen, Stefan – inlägg som Dina och Rogers har rätt innehåll och bra ton.
Sture Tingwall

2018-05-27 23:29:46
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Citat, som tydligen passerar utan åtgärd:
Gör Dig några Voodoo-dockor. Gör flera stycken när Du ändå håller på. Gör en för mig, en för Honken, en för Cox, en för Huvmannen  och en för alla andra Du anser att Du måste bekämpa. Det kan ju bli ganska många, men är nog väl värda allt extra besvär. Sedan vid midnatt och fullmåne så kan Du ju sitta i hemmet och sticka nålar i varje docka, samtidigt som Du uttalar alla besvärjelser Du kan komma på. "Må du krascha rejält under premiärturen", eller "må Ditt balsalim torka och bli stenhårt" eller liknande. Sedan kommer Du att genast må mycket bättre skall Du se.

Hej igen, Stefan!
Jag tvingades bryta på grund av besök. Därför hann jag inte ställa min slutfråga.
De synpunkter som Du och Roger med rätta delgivit mig – har Ni förmedlat likartade kommentarer till exvis reparatören – som i stället för att hålla sig till trådens ämne – se ovan! – far ut över mig på ett i mitt tycke onyanserat sätt med mängder av invektiven? Har jag missat något i den vägen?
TACK igen! Era inlägg stimulerar!
Sture

2018-05-28 08:42:35
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Hej Sture,
Man kan inte som vanlig skribent vara polis i alla sammanhang på sådana här fora utan man får nog helt enkelt låta en del tveksamma inlägg passera. Och detta gäller även om man själv får kritik - det brukar vara effektivare att nonchalera sådana inlägg än att fortsätta fäktas. Visst - ibland är det kanske så flagrant att man helt enkelt känner sig tvingad att besvara inlägget men ofta är det en bättre taktik att undvika vidare pennfäktning.
Känner man sig som skribent djupt orättvist behandlad i något inlägg så bör man anmäla inlägget till moderatorn i det aktuella forumet. Vi får hoppas att detta blir enklare när den nya forum-programvaran tas i bruk för detta forum.
Roger
www.mcregor.se

2018-05-31 09:49:04
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Nu en undring. Jag får på nöten för det minsta och majoriteten ställer upp så gott som mangrannt.
Men andra kan ta i så hängslena rämnar och får oftast rosor för sina invektiver. Underligt!
Men TACK igen till Roger och Stefan! Schysta bananer!
Sture

2018-07-01 21:12:20
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Sture - jag tycker att reparatörn genom åren skrivit mycket tänkvärt och intressant så jag ser ingen anledning att nån moderator skall stoppa honom. Skrev någon till hans försvar.

Jag har uppskattat mycket av det han har skrivit, men på vilket sätt mildrar det hans sätt att i ett senare skede behandla mig med småbarnstrams,  Voodoo-dockor etc?
Stukad Sture Tingwall, som undrar varför en del har så svårt att hålla sig till ämnet och i stället drar till med sårande invektiver. Bedrövligt!

2018-07-01 21:43:15
RE: Lugnt på forumet    
honken
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol
Stukad Sture Tingwall, som undrar varför en del har så svårt att hålla sig till ämnet och i stället drar till med sårande invektiver. Bedrövligt!

Säger han som kallar folk för "Obersturmbannführer".......

2018-07-02 00:38:05
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Ännu en, som inte har nån känsla för humor! • Sture Tingwall
2018-07-02 03:43:21
RE: Lugnt på forumet    
honken
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol

Ännu en, som inte har nån känsla för humor!

Så du är enväldig domare i att avgöra vad som är humor eller kränkningar?
I mina ögon är Reparatörens inlägg mycket humoristiska, dina ofta bittert trams..

2018-07-02 08:27:40
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Bara en enkel och rak fråga till Dig, honken: Vad har Du gjort för SMFF? Sture Tingwall

2018-07-02 08:42:11
RE: Lugnt på forumet    
honken
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol
Bara en enkel och rak fråga till Dig, honken: Vad har Du gjort för SMFF? Sture Tingwall

Är det av betydelse för att få uttala sig?
Du var väl avlönad för att göra något för förbundet, så skam vore om du inte bidragit med något.
Inte för att det har med saken att göra men jag betalade avgiften i ett antal år.
Och det är väl vad större delen av medlemmarna gör, det mesta arbetet gör man lokalt.
Då jag nu bor där det inte finns någon klubb, men djungeltelegrafen har ändå spridit att jag håller på och leker med flygetyg, så har jag hjälpt både unga och äldre att komma igång med modellflygandet.
*** Redigerat av honken klockan 2018-07-02 08:58:36 ***
*** Redigerat av honken klockan 2018-07-02 09:00:30 ***

2018-07-02 18:39:25
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Ja, GRABBAR med choklad i, Med honkens rader ovan, stöttade av reparatörens av flertalet accepterade inlägg, så lägger jag nu på luren för gott. Modellflyg och Modellflygnytt skulle det handla om, men …
Tack för mig! Nu äntligen kommer jag i mångas glada ögon att lägga på luren för gott.
Då kommer följdreaktionen från dösnackarna att bli: 
"Det har han gjort tidigare, men alltid kommit tillbaka"
Må så vara, men nu tycker jag det börjar bli barnkammare av det hela. Alla mina inlägg har präglats av att lösa problem och inget annat. Att det därefter har ballat ur för en del att ta plats för sina syniska kommentarer får mig att lämna och i stället sitta ner med en G&T och njuta av gångna tiders mysiga modellflyg.

2018-07-02 21:32:20
RE: Lugnt på forumet    
honken
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol
Modellflyg och Modellflygnytt skulle det handla om, men …


Nu är ju trådens rubrik "Lugnt på forumet"
Du får väl tjura en stund då.
Men jag har inget emot att du fortsätter älta MFN och styret i SMFF. Du ska bara veta att du äger inte ett en tråd som du publicerar på ett forum. Du får finna dig i att inte alla stryker dig medhårs och skriver det du tycker är relevant, forumtrådar har ett eget liv och kan dra iväg åt ett håll man inte kunde ana från början.

2018-07-04 12:21:11
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Den som tycker att Stures få trådar sänker nivån på forumet så avsevärt att det nästan avstannat kan ju lämpligen låta bli att läsa dessa och istället dela med sig av egna, för modellflygare i gemen mera intressanta frågor så kanske detta forum får liv igen - eller ?
Roger
www.mcregor.se

2018-07-04 15:05:24
RE: Lugnt på forumet    
Eric
Skicka mail
Jag vet inte vad du får få trådar ifrån. det är ju minst 20 trådar som handlar om samma saker. men det spelar ingen roll. Du tycker då att hans trådar fört denna sait vidare. Det är ju bra för dig. Att man kan hålla på med att klaga på SMFF hela tiden. När man inte ens är medlem där. Är ju en gåta. Blir problem när man leker att man är domare och bödel på samma gång.

2018-07-04 16:56:35
RE: Lugnt på forumet    
Per P
perpalsson81@gmail.com
 
Citat från: McRegor
Den som tycker att Stures få trådar sänker nivån på forumet så avsevärt att det nästan avstannat kan ju lämpligen låta bli att läsa dessa och istället dela med sig av egna, för modellflygare i gemen mera intressanta frågor så kanske detta forum får liv igen - eller ?
Roger


Riktigt bra skrivet Roger!
___________________________
Warbirdfreak, men Jet är också kul =)

2018-07-04 19:16:35
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
• När man inte ens är medlem där. Är ju en gåta. Blir problem när man leker att man är domare och bödel på
  samma gång.
• När det är en gubbe som klagar på ena och det andra som har med smff att göra. Särskilt då inte ens är
  medlem längre.


Bästa Modellflygvänner + övriga!
Att jag återkommer trots min försäkran att inte göra det, beror på att jag vill klara av vissa detaljer avseende mig som person. Man ifrågasätter om jag är SMFF-medlem eller inte. Faktum är, att jag vet inte själv, men vissa saker får mig att tro/halvt veta, att jag är medlem på livstid.
 Jag får Modellflygnytt sedan jag slutade som red för tidningen – varje nummer! Även idag.
    Borde bero på att jag är medlem på livstid, vilket jag i så fall blev 2009-03-21, då jag förärades
    Flygsportförbundets guldmedalj nr 39, då också Christer Fuglesang erhöll medalj nr 52.
  Vid samma tillfälle gav dåvarande styrelsegrabbar mig det intrycket, vilket ju idag tydligen kan
    diskuteras. Men om jag får tidningen gratis borde detta kunna tolkas som att jag är ständig medlem.

För att råda bot på denna mycket viktiga och väsentliga punkt medlem/icke medlem, så vädjar jag att  någon medlem i SMFF:s styrelse läser detta och med några korta ordalagen fastställa hur det ligger till. Med bästa hälsningar! Sture Tingwall

2018-07-04 19:45:29
RE: Lugnt på forumet    
honken
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol
För att råda bot på denna mycket viktiga och väsentliga punkt medlem/icke medlem, så vädjar jag att  någon medlem i SMFF:s styrelse läser detta och med några korta ordalagen fastställa hur det ligger till.


Vill bara påminna dig vad du skrev 2016-04-23.
Det tolkar jag som du avsagt dig att vara hedersmedlem.

 
Citat från: sommrsol
P.S. F ö blev jag kallad hedersmedlem i SMFF i samband med att man förärade mig
FSF guldmedalj tillsammans med Fuglesang. Den skickade jag tillbaks för några månader sedan, då jag inte längre vill ståta med den. Så då ströks jag förmodligen ur rullorna på egen begäran D. S.

2018-07-04 20:29:30
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Ja Du honken, Du ligger i!
Jag fick besked att det inte gick att avsäga sig och medaljen kom tillbaka. Och Modellflhygnytt får jag fortfarande. Vad ska vi tro? Jag  föreslår, att eftersom det här är en viktigt fråga för modellflygare honken, så varför inte undersöka själv? Sandlåda! Sture Tingwall

2018-07-04 20:39:05
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Sture - ett tips i all välmening är att du aldrig säger att du skall sluta skriva här - då står ju alla dörrar öppna när andan faller på igen och du slipper kritik för att du inte ens höll det löftet...
Roger
www.mcregor.se

2018-07-04 21:10:45
RE: Lugnt på forumet    
Cox
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol
Man ifrågasätter om jag är SMFF-medlem eller inte. Faktum är, att jag vet inte själv, men vissa saker får mig att tro/halvt veta, att jag är medlem på livstid.Om/när man är medlem i SMFF så får man ett medlemskort, detta har fram t.o.m. 2017 varit ett plastkort som levereras hem i brevlådan. Där har du även ditt medlemsnummer.

Någon utryckte detta väldigt fint i en annan tråd; det är som att skriva till aftonbladet för att kritisera expressen men att inte prenumerera på någon av dom....

/Kör så det ryker!

2018-07-04 21:52:32
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Men alltså - hur mycket forumpolis måste man vara ? Om Sture ser brister eller har förslag på förbättringar - varför skulle han inte få uttrycka detta utan att nödvändigtvis vara SMFF-medlem ? Är detta med SMFF så känsligt för många här ?
Roger
www.mcregor.se

2018-07-04 22:51:51
RE: Lugnt på forumet    
Cox
Skicka mail
Javisst kan man skriva om det här, passar dock bättre i off-topic tycker jag, men problemet är väl att han både tror och förutsätter att någon/några ifrån SMFF faktiskt läser inläggen på denna siten...

Som medlem man väl ställa krav och framföra åsikter, men som icke medlem faller det ju helt platt... 

/Kör så det ryker!

2018-07-04 23:25:29
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Ser vi lite vidare än till just år 2018 så har nog Sture gjort rätt för sig som SMFF-medlem - och han har under åren gjort mycket mera för förbundet och oss alla än nån av oss som skriver här. Så varför vara småaktig och inte unna honom detta utan krav på medlemskap ?
Roger
www.mcregor.se

2018-07-04 23:44:33
RE: Lugnt på forumet    
Cox
Skicka mail
Ja, det är väl en fråga för förbundet själva i så fall. Han får väl då ta en direkt kontakt med dom och höra om de är intresserade av hans åsikter, med eller utan ett medlemsskap.

All den möjliga "goodwill" som han kan ha byggt upp under årens lopp verkar han ju egenhändigt och effektivt ha raserat, och det resulterade i att han blev utslängd ifrån SMFFs egna tillhandahållna direkt-kanal på facebook.


/Kör så det ryker!

2018-07-05 07:07:14
RE: Lugnt på forumet    
pgrts
Skicka mail
 
Citat från: Puggen
Har döen inträffat på forumet,  från att vara 10 - 20 nya inlägg varje dag är det inte något numera.  Något trevligt händer väl någonstans i landet. ...

/Roffe

Med tanke på just detta forums åldriga teknik jämfört med Facebook så är det inte konstigt att det inte kommer så mycket nya inlägg.

Utan Stures och många andras försök att kommunicera med styret annat än på stämman så hade detta forum inte varit värt att besöka alls.


Flyg lågt nära och sakta

2018-07-05 08:44:17
RE: Lugnt på forumet    
honken
Skicka mail
 
Citat från: pgrts
Med tanke på just detta forums åldriga teknik jämfört med Facebook så är det inte konstigt att det inte kommer så mycket nya inlägg.


Det kanske är så att man inväntar det nya forumet som det före nyår sades skulle komma inom några veckor..

2018-07-05 09:08:58
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Ja, pojkar. N ihar så rätt allihop. Jag är ett barn, som är kvar i forntiden. Då var modellflygnytt det enda för mig tills tjejerna kom. Nu vet jag inte vad jag ska göra med tjejerna, men modellflyget är fortfarande mitt enda och stora intresse. Och då blir det som den blir. när inte haspen är på. Jag har sett Modellflynytt gå ner från 10000 till lite över 2.000 i upplaga. Tyvärr kan inte det gå mig förbi. Jag har sökt lösningar. Jag har fått på skallen för det. Men det blir nog stopp för det inom kort. Om entimme ska jag till sjukan för koll av mina cancerbelagda stämband. Då blir det nog tyst på gubben, men så länge han kan skriva, så bör han också sluta me det, fast han har visat att han inte kan. Och det beror på hans barnsliga omdöme. Så jag ska försöka hålla mig härifrån, men jag har ju visat att inte ens det klarar jag.  Sture Tingwall

2018-07-05 09:43:10
RE: Lugnt på forumet    
kasoe
Skicka mail

Annonsör
Sture, jag hoppas du hänger kvar. Diskussionerna om MfN och annat måste tas och det måste var högt i tak.

Som med en tidning, forumet blir vad vi gör det till, varken mer eller mindre. Tycker man att dessa diskussioner tar för mycket plats, skapa då andra. Berätta om något som hänt, ställ en fråga, tjafsa om något annat. Möjligheterna är oändliga.

Fördelarna med ett forum framför Facebook är att här finns saker kvar på ett strukturerat sätt. På Facebook är de färskvara och jag själv (50+...) tycker det är helt värdelöst som infomrationsbärare, det är en bra plattform för "flöde" men inte för mycket annat...

Och när det gäller aktiviteten på forumet, förklaringen tror jag heter "bra väder"... Vi får väl hoppas de flesta är ute och flyger... Själv får jag säga att det har blivit alldeles för lite. Min favoritmodell har blivit utsliten och jag måste skola in mig på något nytt. Den gamla kunde jag flyga nästan i storm, men känner mig inte så bekväm med de nya modellerna så jag väntar in dagar med mindre blåst för att vänja mig vid de nya...


Hälsar,
Anders Ö

/Anders Ö
------------------------------------
Slutade flyga för jag inte gillade metanolmotorer - Började flyga igen och det visade sig att jag gillar metanolmotorer... Har dock något el också...

2018-07-05 09:59:31
RE: Lugnt på forumet    
McRegor
Skicka mail
Anders Ö - lösningen heter gyro...:) Jag köper numera bara mottagare med inbyggt gyro för när det gäller min sändare (FrSky Horus X12S) så är inte "gyro-mottagarna" dyrare än vanliga utan gyro. Jag brukar kalla gyro-effekten för "super-expo" för gyrot påminner lite om vad expo normalt gör runt mittläget men ofantligt mycket effektivare - inte minst när det blåser vilket varit vanligt inte minst denna säsong. Nu blev jag lite off topic men hoppas det är OK i alla fall.
Roger
PS: Hoppas det går bra med stämbanden Sture och skriva skall du givetvis fortsätta att göra.
www.mcregor.se

2018-07-05 10:02:55
RE: Lugnt på forumet    
StaffanA
Skicka mail
Facebook är inte primärt skapat för att vara ett forum för de som vill diskutera och utbyta erfarenheter om ett visst ämne. Det är annonsörerna som är användarna och vi andra som är objekten som ska läsa all reklam som slängs in överallt. Det är också en ständig kamp att hålla aktuella säkerhetsinställningar, vars förutsättningar oftast ändras utan att man informeras.

Detta forum fungerar i det mesta alldeles utmärkt.

Vissa detaljer kan visst slipas, uppladdning av bilder/filer tex kunde göras mer direkt och enkelt.

F.ö. kan jag inte fatta att någon kan bli så störd på en av forumets mest spirituella och underhållande bidragsgivare, "sommrsol"


2018-07-05 14:39:04
RE: Lugnt på forumet    
pgrts
Skicka mail
 
Citat från: kasoe
..

Fördelarna med ett forum framför Facebook är att här finns saker kvar på ett strukturerat sätt. På Facebook är de färskvara och jag själv (50+...) tycker det är helt värdelöst som infomrationsbärare, det är en bra plattform för "flöde" men inte för mycket annat...

Och när det gäller aktiviteten på forumet, förklaringen tror jag heter "bra väder"... Vi får väl hoppas de flesta är ute och flyger... Själv får jag säga att det har blivit alldeles för lite. Min favoritmodell har blivit utsliten och jag måste skola in mig på något nytt. Den gamla kunde jag flyga nästan i storm, men känner mig inte så bekväm med de nya modellerna så jag väntar in dagar med mindre blåst för att vänja mig vid de nya...


Hälsar,
Anders Ö


Först undrar jag vad det var för fantastisk stormmodell som blivit uppsliten?
Jag läste en artikel i RCM&E för några år sedan om en Sport-CUB som var oväntat bra i tufft väder. Jag köpte en sådan som ja inte tvekar att flyga i 10-12 m/s vilket ju är långt från storm men ändå mer vind än de flesta verkar tycka bekvämt. En annan modell var jag helt beredd att krascha en flygkväll med vindar över 18 m/s vilket ju även det är en bit från storm. Jag var nog den som var mest överraskad att modellen flög så bra i vinden.

Sedan håller jag med om att Facebook har ett flöde som inte är det enklast att följa. Nu finns djet tekniker som gör det betydligt bättre men det jag gillar är användarvänligheten att lägga upp bilder i album som man kan komplettera och redigera. Det finns säkert moderna forum med riktigt bekväma funktioner jämfört med denna maskin som knappast kan kallas modern eller användarvänlig.

Att hoppas på att någon i SMFF ska lyckas sätta upp ett nytt forum att ersätta detta är nog inte mycket att hoppas på när ett par veckor blivit till halvår utanså mycket som en viskning från överheten.

Det jag hoppas på i Stures vision är att han drar igång en ny ersättare till Modellflygnytt som i början kan ges ut som printbar pdf och som sedan, om den visar sig bra kan ersätta gamla MFN OCH tryckas till dem som vill ha papperstidning. Om nu både Norge och Danmark kan göra bra eller vettiga modellflygtidningar så borde vi kunna också.

Flyg lågt nära och sakta

2018-07-05 15:40:01
RE: Lugnt på forumet    
kasoe
Skicka mail

Annonsör
Hehe, en vanlig lågvingad Trainer från Thunder Tiger. Den körde en "Air strip", dvs klädseln föll av i sjok i luften. När Packtejpen som använts för att laga började släppa så gav jag upp... ;)
"Storm" kanske var starkt, men jag var uppe och flög en gång då jag hade "turbo" i motvinden, dvs bra tryck med luft in i förgasaren och motorn varvade ur bra. Men när jag flög i medvind så sögs luften ur och motorn stannade, en spännande nödlandning... Men modellen överlevde! :)

Bra att hålla igång debatten om vad som önskas från SMFF. Jag har mailat om att mitt inlogg till Cardskipper inte funkar men utan svar... Så jag kan idag inte bevisa mitt medlemskap... Men jag flyger ändå... (Medlem i både Habo och Jönköping och båda har koll på att jag är med, SMFF via Habo...)
Kanske ska gå med i RCFF också så jag får bevis på att jag är medlem någonstans... ;)

Jag har kikat på "E-zine" av olika skäl innan, det finns tekniker och bra upplägg att "bara dra igång" med. Därmot så är grundläggande kravet att man faktiskt är en redaktion som kan hjälpas åt att hålla igång men också skriva texter.

Inom Modelltåg, som jag tror är en mindre spridd hobby, så funkar en tidning. Bör funka inom Modellflyg också, eller så tar man RC som målgrupp och tar in lite bilar och båtar också, precis som förekommer i forumen (åtminstone hos RCFF...).

Ge upp är alltid tråkigare än att kämpa vidare! Även om det kanske föder viss frustration... ;)

/Anders Ö

/Anders Ö
------------------------------------
Slutade flyga för jag inte gillade metanolmotorer - Började flyga igen och det visade sig att jag gillar metanolmotorer... Har dock något el också...

2018-07-06 07:53:07
RE: Lugnt på forumet    
pgrts
Skicka mail
E-zine tror jag inte att jag har koll på tyvärr men det är säkert ett lyft om man bara kan skriva ut och lägga ett ex på klubben.

Jag tror på en redaktionsgrupp ledd av ex Sture.
En grupp kan säkert göra mer än en person.
Elektronisk "distribution" gör dessutom att man lätt kan få ut ett nr i månaden med färsk info
Flyg lågt nära och sakta

2018-07-08 22:27:10
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Hej Patrik! Det var goa ord Du bjöd på. Och det skulle vara toppen att få gå igång med ett sånt jobb. Men med förestående protes-operation av hö axel, den 11/7, så kan inget ske inom 1-1,5 månad. Dessvärre blir jag 85 dagen efter op och 85 är lite åldeersdigert för ett pusslande jobb som Mfn-red även om man stöttas. Så hur mycket jag än skulle vilja, så tvingas jag leka fram ett Mfn-omslag med avskedmorsning.
Men jag hoppas att SMFF finner en lösning på medlemsbladsproblemen – som Du säger/skriver, så är en pdf-tidning inte dum – den som vill läsa den på skärmen gör det, den som vill ha den i pappersversion skriver ut den.
Smidigt, Enkelt. Toppen!
Tack igen, Patrik!

2018-07-10 19:07:52
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Hallo Boys! Nnu då jag hade en lek-bild som omslagsförslag kan jag inte låta bli att komma med en till. Den visar lite av den "lekfullhet", som förhoppningsvis skapar nyfikenhet. Vad säger NI? Sture Tingwall.

2018-07-11 08:33:20
RE: Lugnt på forumet    
airfoil
Skicka mail
Du må vara en gammal man, men känslan för grafik och layout är evigt ung...

2018-07-13 20:09:45
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
ej igen boys!
Jag fick lite positiv reaktion på mina förslag till "Ny stil" på Mfn:s omslagsform. Jag tycker det är lite för lite variation på dem. (Jag vägrar prata om "graphic design") Nåväl. jag vill ha lite mer variation -
sett är ju också modellflygare och inte bara modeller i luften!
Jag hoppas mina förslag inte tas som kritik, man mer som diskussionsunderlag -  som förslag.
Jag ser fram emot kommentarerna. Sture Tingwall

2018-07-13 22:06:01
RE: Lugnt på forumet    
Petrik
Skicka mail
Ser mer ut som omslag från 70- 80- talet (eller äldre)
/Petrik

________________________________________________________________
Bygger för sakta och  och flyger för lite.
Eskilstuna Flygklubb Modellflygsektionen (Facebook Sida)
Eskilstuna Flygklubb Modellflygsektionen (Facebook Grupp)
Arboga modellflygsektion (Facebook Grupp)
Autopartner RC

2018-07-14 07:12:51
RE: Lugnt på forumet    
pgrts
Skicka mail


Det har experimenterats en hel del på 80-taletVisst är yttersidan viktig om man ska ha en tidning som står i en butik och ska säljas. Men för de som läser innehållet så är kanske inte omslaget det viktigaste.

Jag tycker att det borde diskuteras mera vad innehållet ska vara i tidningen


Flyg lågt nära och sakta

2018-07-14 09:53:35
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Tjena moss. Grabbar! Kul och bra kommentarer. Min avsikt var Primo, att försöka fraisha upp den topp-logo, som jag introduceraade 1982, då jag tog över. Ung och g lad,som man var på den tiden, gjorde att jag inledningsvis i några nummer kallade den för NYA Modellflygnytt vilket skulle kosta extra pengar för det skull bli ett nytt distributionsnamn, vilket skulle kosta extra pengar att registrera. Så det blev det inte av.
Modellflygnytt-historia!
JO, varför drar jag till med det här nu? Jo, det gäller att skilja sig från mängden, där man på två meters håll kan ha svårt  att skilja omslagen från varandra - det har blivit en trend, att fylla framsidesbilden med mängder av flytande texter, så är det Hänt, Damernas Värld eller Illustrerad Vetenskap man har framför sig. Så där har Eric och Patrik fullständigt rätt! Det var avsiktligt!
Som ytterligare kommentar vill jag dra fram, att modellflyg är mycket mer än bara flygande modeller. En motor eller annat avviker och skapar därigenom uppmärksamhet för att inte tala om ett snyggt haveri! Det är modellfynlgarlivet, som tidningen skall belysa. Tycker jag. Men mångfalden berikar! Och jag har lärt mig i dessa intressanta spalter, att jag är anno-dazu mahl, så det skriker om det!
Slutligen – jag ville ljusa upp sidorna, dels med lite avvikande bilder, dels med lite "nyare" bilder, för att just lämna formgivningsideologin med text/bild-fullsmockade omslagsbilder. Sånt här är kul att diskutera, tycker jag och även en modellflygartidning måste tänka på att sälja sin ide med alla medel - inte bara av en flygande grej , som allmänheten inte kan skilja från en verklig i fullskala och med levande pilot i.
Avslutningsvis en ursäkt för bedrövlig skrivning. Jag har nu ny axelled till höger, vilket gör att jag bara kan skriva med vä hand - och tänk bara hur det kan vara då man gjort det "stora"på muggen och skall klara av avslutningsformalitteten, så man inte tar med sig det sista ut! Pröva, grabbar, att göra det med den "aviga" handen, så får Ni se. Slut från mig för nu! Sture Tingwall

2018-07-14 12:00:24
RE: Lugnt på forumet    
honken
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol
och tänk bara hur det kan vara då man gjort det "stora"på muggen och skall klara av avslutningsformalitteten, så man inte tar med sig det sista ut! Pröva, grabbar, att göra det med den "aviga" handen, så får Ni se.

Nog vet jag hur det är att krafsa sig därbak med "fel" hand... Fick axelprotes själv för tre år sedan.
Men vilka slaktare är det som du råkat ut för?!!
Jag gjorde bytet på Elisabetsjukhuset i Uppsala, hade bara en liten lätt blåning på överarmen och inget blodigt bandage efteråt.
Krya på dig!

2018-07-14 12:26:07
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Hej Honken! Kul att höra, att Du gick igenom en snygg operation. Förutom att jag ser för j-g ut, så har jag en värk, som inte dämpas ens med morfin i sprutan. Men är man 85, så får man räkna med sånt! Det var så kul med Dina rader,så jag kom näranog av mig med mitt nya inlägg, som tyvärr skulle bli lite negativt.

Se bild nedan. Den är från Mfn och ena artikel, somjag skrev, lade ut, så det bara var för red att lägga in den.
I stället för att barra lyfta in den, gjorde man om den. Med vilje! Alltså gjorde man  3 bilder av en, som man delade på (stora bilden blev två små på högersidan!) Dessutom hade jag med i min 3-sidiga art en snygg bild av LUCY, som artikeln bl a handlade om. Min tredjesida använde jag bl a för att propagera för SMFF:s småmodeller, men den försvann helt.
Många undrar säkert varför jag tar upp en sådan här sak. Jo, jag skulle spinna vidare på snacket om omslagsbilder och fann den här grejen, som ju inte på något vis stimulerar att bidra med material till tidningenJo, det gör jag som ett bra exempel på hur nuvarande redaktion & styrelse näranog isolerar sig från medlemdkåren. Jag vet, att jag inte är ensam om den övertygelsen, men det kanske bara är jag som tar upp detta för vädri8ng! Sture.

Tingwall

2018-07-14 20:51:40
RE: Lugnt på forumet    
Gasman
Skicka mail
 
Citat från: sommrsol
Tjena moss. Grabbar! Kul och bra kommentarer. Min avsikt var Primo, att försöka fraisha upp den topp-logo, som jag introduceraade 1982, då jag tog över. Ung och g lad,som man var på den tiden, gjorde att jag inledningsvis i några nummer kallade den för NYA Modellflygnytt vilket skulle kosta extra pengar för det skull bli ett nytt distributionsnamn, vilket skulle kosta extra pengar att registrera. Så det blev det inte av.
Modellflygnytt-historia!
JO, varför drar jag till med det här nu? Jo, det gäller att skilja sig från mängden, där man på två meters håll kan ha svårt  att skilja omslagen från varandra - det har blivit en trend, att fylla framsidesbilden med mängder av flytande texter, så är det Hänt, Damernas Värld eller Illustrerad Vetenskap man har framför sig. Så där har Eric och Patrik fullständigt rätt! Det var avsiktligt!
Som ytterligare kommentar vill jag dra fram, att modellflyg är mycket mer än bara flygande modeller. En motor eller annat avviker och skapar därigenom uppmärksamhet för att inte tala om ett snyggt haveri! Det är modellfynlgarlivet, som tidningen skall belysa. Tycker jag. Men mångfalden berikar! Och jag har lärt mig i dessa intressanta spalter, att jag är anno-dazu mahl, så det skriker om det!
Slutligen – jag ville ljusa upp sidorna, dels med lite avvikande bilder, dels med lite "nyare" bilder, för att just lämna formgivningsideologin med text/bild-fullsmockade omslagsbilder. Sånt här är kul att diskutera, tycker jag och även en modellflygartidning måste tänka på att sälja sin ide med alla medel - inte bara av en flygande grej , som allmänheten inte kan skilja från en verklig i fullskala och med levande pilot i.
Avslutningsvis en ursäkt för bedrövlig skrivning. Jag har nu ny axelled till höger, vilket gör att jag bara kan skriva med vä hand - och tänk bara hur det kan vara då man gjort det "stora"på muggen och skall klara av avslutningsformalitteten, så man inte tar med sig det sista ut! Pröva, grabbar, att göra det med den "aviga" handen, så får Ni se. Slut från mig för nu! Sture TingwallMen för helsike Sturken!
Fixade de axeln med motorsåg och kofot???

//Tjifen

www.strangnasmodellflygare.se

Licensed by the Swedish Civil Contingencies Agency to accuire pure nitromethane

  Endast döda laxar flyter medströms...

2018-07-14 22:10:52
RE: Lugnt på forumet    
sommrsol
Skicka mail
Gasman & Co  • det har kört ihop sig! So what to do with the drunken sailo9r?


Sture tingwall med undran i blick!