Svenskt Modellflyg                

Bläddrar i: / Hangflyg i Göteborg?
2017-10-09 21:31:17
Hangflyg i Göteborg?    
stflyer
Skicka mail
För tio år sedan skrevs det mycket om hangflyg i och runt Göteborg. Vart tog ni vägen, alla ni som skrev? Flyger ni fortfarande? Kan man fortfarande flyga vid Agnesberg ("Angeredsbron")? Och dom andra ställena då? Jag har inte flugit hang i Göteborg än, det vore på tiden. Öckerö och andra ställen har jag med i loggboken men inte Göteborg. Under hösten väntar flera tjänsteresor dit och det skulle kunna gå att kombinera.
Stefan Tholin
www.slattlandamfk.com

2017-11-17 10:03:41
RE: Hangflyg i Göteborg?    
Kristoffer R
Skicka mail
Jag flyger en hel del, titta på min Youtubekanal så ser du ställen som funkar.

Sandsjöbacka är alltid spännande, havshangen är snällare.

https://www.youtube.com/watch?v=s7p--Q7XjC8

Agnesberg har jag inte testat. Jag flyger mest söder om stan och helst skall det vara SV eller VSV. :)

/Kristoffer

2017-11-17 18:40:33
RE: Hangflyg i Göteborg?    
stflyer
Skicka mail
Jodå, jag har hittat din Youtubekanal för ett bra tag sen. Det är trevliga filmer, särskilt kul att titta på när höstmörkret har lagt sig. Listan på provade hang är ganska lång, 85 stycken om jag minns rätt, men hangen söder om Göteborg är outforskade för min del.
Stefan Tholin
www.slattlandamfk.com

2017-11-18 10:15:17
RE: Hangflyg i Göteborg?    
Kristoffer R
Skicka mail
85 hang är imponerande. Jag ligger på runt 25 ställen. Det finns otroligt mycket att flyga på om man är lite uppfinningsrik. Med en stryktålig elseglare kommer man långt.

Det är inte många som flyger; jag själv hade flyg-uppehåll för tio-femton år sedan och är relativt nytillkommen. Det var en ren slump att jag stötte på gänget när jag var ute och cyklade mtb i Sandsjöbacka en förmiddag och stannade för att prata lite. Då hade jag bara flugit hang på tre ställen på egen hand.

En liten tanke med Youtubandet är att inte kunskapen om hangen och flyget skall gå helt förlorat så det år roligt att du hittat den!


2017-11-20 14:42:17
RE: Hangflyg i Göteborg?    
stflyer
Skicka mail
Hangflyg är kul! Det är kul både att flyga på stora kända hang och att utforska nya okända. Allt från havshang på ett par meter till bergshang på 1700. Havsnivå till 2 kilometer. Hittills 1 hang på Gran Canaria, 3 hang i Slovenien, 8 i Tyskland, 14 i Italien, 29 i Österrike och 31 i Sverige. Hoppsan det blev visst 86. Många hang åker man inte tillbaka till eftersom de inte är så bra, bär dåligt eller svåra att landa på.
Stefan Tholin
www.slattlandamfk.com

2017-11-22 09:04:34
RE: Hangflyg i Göteborg?    
Newb-lars
Skicka mail
Hangflyg är kul!! Och intensivt beroendeframkallande. Jag har nu inte räknat antal hang jag varit på men det är nog inte 86... måste räkna :). Flyger mest i Bohuslän (Ellös - Orust) då jag semestrar där men annars blir det på hangen runt Stockholm där jag bor. (Skåne och Lofoten har också fått besök) Ser fram emot att flyga i Göteborg. Har kollat in bergen längs Göta Älv (Agnesberg?) och dom ser ju riktigt fina ut. Är också nyfiken på Bohus fästning (flög på Bodens fästning i våras - riktigt dålig idé då vinden låg från fel håll...) och Oscar II´s fort utanför gamla KA4 som vetter mot V Googlemaplänk

Skulle vi inte kunna samla all info om hang i Sverige på nåt bra ställe? Får starta tråd om detta...
/Lars Brinck - TeamTornado, Stockholm