Svenskt Modellflyg                

Bläddrar i: / Flygplan 30-50tal. Färdigbyggt el. enklare bygge?
2015-09-02 11:56:26
Flygplan 30-50tal. Färdigbyggt el. enklare bygge?    
SophiaW
Skicka mail
Hej,

Vi på Jo Ann Tan Studio jobbar just nu med NKs julskyltning och letar efter modellflygplan.

Det vi letar efter är ett modell av ett flygplan från 30-40-50-talet. Färdigbyggt, alternativt en enklare modell med få bitar ungefär som ett bygge för barn. Ca 340 mm långt, däromkring.

Tänkte att ni säkert vet något. Någon som har ett sådant till salu eller vet ni var vi kan få tag på ett, någon annan som säljer?


Med vänliga hälsningar

Sophia Wimmerstedt
Jo Ann Tan Studio
sophia.wimmerstedt@live.se

2015-09-02 11:57:29
RE: Flygplan 30-50tal. Färdigbyggt el. enklare bygge?    
SophiaW
Skicka mail
Planet kan alltså vara av 30-50talsmodell men materialet/produkten kan vara ny.

2015-09-02 13:05:59
RE: Flygplan 30-50tal. Färdigbyggt el. enklare bygge?    
airfoil
Skicka mail
Hej!
Jag kom spontant att tänka på den modell som hänger på väggen här bredvid mej:

Supermarine Spitfire.

Kolla med Tobbe Johansson i Ullared. Han säljer nog de här modellerna fortfarande.

Länk: JP:s Hobbyverkstad

Klicka på Flygplan, sedan Modeller och sedan Elmodeller så hittar Du warbirds från 2:a världskriget en masse. Micro Warbirds kallas serien. Långt ner på sidan.
Levereras utan motor och RC-prylar men den ska väl inte flygas heller vad jag förstår.

2015-09-03 11:50:56
RE: Flygplan 30-50tal. Färdigbyggt el. enklare bygge?    
StefanR
Skicka mail
Det är tyvärr så på sådana här forum att ju specifikare frågan är, desto fler svar får man. Så om vi kan få lite mer uppgifter om vilken typ av flygplan (utseendemässigt) ni tänkt er så tror jag att det kommer att dyka upp fler förslag.

Min egen första tanke när jag läste ditt inlägg var något i den här stilen: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__24314__Durafly_8482_Retro_Series_Junior_1100mm_PNF_.html
Det är ett nyproducerat plan i retro-stil men med moderna material och snabb montering. Just den modellen är dock betydligt större än dina önskemål, men om det är den stilen du vill ha finns det troligen andra storlekar av liknande plan att få tag på från andra tillverkare.

Du kan också titta in på MFT:s hemsida. Klicka på Flygplan, sedan på Kit. Där finns en uppsjö av flygplansmodeller ungefär från den tidsperiod du efterfrågar. Det är visserligen byggsatser och byggtiden är nog längre än ni tänkt er, men om ni där hittar några flygplanstyper ni gillar så har vi ringat in lite mer vad det är ni önskar. (Sen tar det iofs inte så ofantligt lång tid att bygga från byggsats heller - det här planet byggs på 3 minuter 34 sekunder ).

Du skrev i det första inlägget att planet helst ska vara omkring 340mm långt. På flygplan mäter man oftare spännvidden (från vingspets till vingspets) än längden (från propeller till stjärten), så för att undvika missförstånd kan det vara bra med en bekräftelse att det är längden du avser.

2015-09-03 13:42:35
RE: Flygplan 30-50tal. Färdigbyggt el. enklare bygge?    
McRegor
Skicka mail
Tror på Airfoils förslag om Cox Micro Warbirds. Det finns ju flera modeller i den serien och det är snabbt gjort att limma ihop en "utställnings-modell" - och storleken verkar ju passa behovet rätt bra. Har sett dom på annat ställe i Sverige också nyligen (annan affär alltså) men just nu sviker minnet...
Roger
www.mcregor.se