Svenskt Modellflyg                

Bläddrar i: / Omdömeslös flygning i TV studio
2015-02-08 17:49:24
Omdömeslös flygning i TV studio    
N17NL
Skicka mail
Hoppas vi slipper dessa dumheter i svenska TV program. Detta är inte modellflyg utan proffesionella som inte vet vad de håller på med.
http://www.photographybay.com/2015/02/07/fox-news-guest-crashes-drone-while-talking-about-drone-safety/

2015-02-09 11:24:56
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
PerN
info@nilssondrones.se
Svårt att avgöra vad som går fel men jag tycker det ser ut som pilotfel. Killen som flyger är med största sannolikhet inte modellflygare i grunden för då har man alla reaktioner i ryggmärgen oavsett hur maskinen ligger i luften.
Det är exakt det här som är den stora faran med den ökande populariteten hos dessa farkoster, dom flesta köps och flygs av personer helt utan tidigare modellflygerfarenhet.

Mvh Per Nilsson  UAS Sweden


Ordförande Vo Bredd i SMFF

Ordförande i styrelsen för UAS Sweden

Flyger mest UAS både multirotor och flygplan
Medlen i Aerospace Cluster Sweden.

2015-02-09 11:55:21
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
edvkal
Skicka mail
Hej!

Ser ut som Pilotfel. Det är tyvärr det här som är själva problemet. Vem som helst, din mormor, kan köpa en sån här maskin och i princip helt utan erfarenhet använda den. Och visst det är en skoj grej. Ut och filma! Du kan titta på vad som helst. Fågelbon, master, träd, hus tja massa skoj. MEN vad händer om det inte går riktigt som tänkt som i klippet?

Dessutom kommer dessa maskiner att över tid bli , större, tyngre, flyga högre och längre bort samt fortare. Problemen kommer öka i samma takt. Frågan är hur vi modellflygare och vår hobby ska kunna fredas från nya regler kopplat till kostnader? Jag vill inte lägga en krona på "certifikat" "intyg" eller andra i sammanhanget värdelösa papper.

Edvard

2015-02-09 18:50:55
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
N17NL
Skicka mail
 
Citat från: edvkal

Hej!

Ser ut som Pilotfel. .....
..... Frågan är hur vi modellflygare och vår hobby ska kunna fredas från nya regler kopplat till kostnader? Jag vill inte lägga en krona på "certifikat" "intyg" eller andra i sammanhanget värdelösa papper.

Edvard


Vi modellflygare måste alltid vara ett föredöme och ha kunskaper som gör att vi inte hamnar i samma läge som dessa s.k. proffs som riskerar andras hälsa lite överallt både inomhus, vid tv-sändningar och i närheten av sjukhusens helikopterplattor och flygplatser som Bromma. Och vi modellflygare har hittills lyckas ganska väl inom klubbarna och vi lär oss av de fåtal misstag som sker och ser till att det inte upprepas. Och forum som detta bidrar säkert till denna lärdom.

Jag har inte tillräcklig kunskap om Phantomens programvara men bara att det finns GPS och kompass ombord gör i alla fall mig misstänksam på vad som kan hända när kompassen börjar snurra i en tv studio med mycket utrusning som genererar magnetfält.  Också gpsen kan vara på gränsen till att ha fått signal om det är fönster i studion. Våra 250 quadar, som vi flög med inomhus i t.ex. Växjö, har oftast ingen gps eller kompass då det inte behövs för racing och sport. De är också lättare än en Phantom. Här håller vi modellflygare just nu på med att dra gränsen för vad som är lämpligt vid inomhusevenemang.
*** Redigerat av N17NL klockan 2015-02-09 19:06:50 ***

2015-02-09 18:59:09
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
pjaett
Skicka mail
Tycker multikopter verkar vara en fascinerande och rolig typ av modellflyg speciellt om man kan styra den och vet läget i luften:) Har ibland fått svänga runt lite för att "hitta" hem planet igen o därför är det ju viktigt med avvikande mönster/färg på över och undersida på vingen. Hur quadförare gör för att orientera sig har jag ingen aning om men förmodar att det är träning som gäller precis
som för oss parkflygare. och skalaflygare. och övriga flygare.
Har lugnat ner mig betydligt och flyger med omdöme hemmave nuförtin. Så ingen klagar.  

2015-02-10 09:50:25
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
simonarvestrand
Skicka mail
Kanske va positivt att det gick snett, då kanske folk inser att det inte bara är att köpa och flyga.
"tyvärr" skadades ingen så dom förstår väl ändå inte hur farligt det faktiskt är.

2015-02-12 10:07:44
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
UndCon
Skicka mail
Det är inte en drönare - det är en DJI

Ungefär samma resonemang som "Android vs Iphone" där Iphone är mer en kult än en bra produkt.

Det var bra att han kraschade och att alla verkligen inser behovet av en licens och kunniga piloter.


2015-02-12 18:13:30
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
N17NL
Skicka mail
 
Citat från: UndCon
Det var bra att han kraschade och att alla verkligen inser behovet av en licens och kunniga piloter.
Eller mycket nätburar och information som på mässan i USA just nu:
https://www.youtube.com/watch?v=EETm83Q6bAk
http://modelaviation.com/amaexpo2015

2015-02-13 22:07:43
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
sommrsol
Skicka mail
Hej Gänget! Om jag inte minns fel, så såg jag ett mycket uppskattat videoinlägg  där Hr Meijer och en yngling gjorde en bejublad flyguppvisning i en fullsatt teaterlokal där man – jag uppfattade det – flög flera varv ut över publiken. Då tyckte jag det var en snygg uppvisning av modellflyg. Är det kanske på sin plats att omvärdera värdet av den händelsen? Dingwallius

2015-02-14 10:05:32
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
McRegor
Skicka mail
Nåja Sture - en depronkärra runt 100 g är nog nåt helt annat än en quadcopter som väger 10 gånger mera och som helt saknar flygförmåga om inte all elektronik fungerar till 100 %. Och där propellrarna agerar mer eller mindre sågklingor för de som ev kommer i vägen. Så nog föredrar jag helt klart en vanlig inomhusmodell vid flygning i en TV-studio.
Roger
www.mcregor.se

2015-02-14 12:40:12
RE: Omdömeslös flygning i TV studio    
reparatörn
Skicka mail
Ett skräckexempel jag själv känner till. Det är asgammalt, men ändå...

På 70-talet fanns det i New York City en idrottsarena vid namn Shea (uttalas "shej") Stadium. Baseballaget New York Mets brukade spela där. Även publikmagneten och fotbollslaget New York Jets spelade på denna arena. En stor arena var det, c.a 50 000 på läktarna eller så när det var fullsatt. Mycket publik fick arrangörerna att tänka på pausunderhållning. Som pausunderhållning förekom modellflyg via en R/C-klubb i New York. Man brukade spexa till pausshowen med en "flygande gräsklippare". Man flög även över publiken. Vid ett tillfälle uppstod något fel med den "flygande gräsklipparen", och den slog ner bland publiken. Två åskådare träffades, båda hamnade på sjukhus. Ena åskådaren kunde relativt snart lämna sjukhuset på egna ben, den andra kunde det inte. Där blev det enkelresa till bårhuset istället.

Detta appropå att flyga över publik....
 
*** Redigerat av reparatörn klockan 2015-02-15 06:13:38 ***
Douglas

"Han är galen Lew. Han bygger leksaksflygplan". Kapten Frank Towns (Jimmy Stewart) i den första filmen "Flight of the Phoenix".