Svenskt Modellflyg                

Bläddrar i: / Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.
2012-09-20 13:35:16
Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Vilse
Skicka mail
I ett båtforum diskuterades att det går skrämmande väl att läsa till sig genom ens val av bilmärke vad för typ av människa man är och helt klart går det även att avläsa av den båtmodell man har. Har VW så jag sticker ju inte ut precis...suck., och som Shipmanägare framgick det ju inte egenskaper som jag vill framhäva...... phu...

Hur är det med val av sändarfabrikat. Som gammal Multiplex anhängare verkar jag rätt "tråkig" men hade jag en Jeti DC-16 verkar det som jag skulle vara " mer spännande" men å andra sidan verkar "korvlådestuket" vara en nackdel, så god smak för design har dess köpare tydligen inte.
Vet någon vilket fabrikat som är störst i dagsläget, vilket har högsta status, är state of art osv. och finns det något sammanhang mellan personlig framtoning och val av sändarfabrikat eller är det en ren inbillning?.

//Bengt*** Redigerat av Vilse klockan 2012-09-20 14:07:04 ***

2012-09-20 13:51:44
RE: Säg vilken sändare du har så vet jag vem du är.    
DennanHMFK
first.reason@gmail.com
skulle tro Fotaba/Futuba som kunderna säger på jobbet. :P

men vi försöker hålla stadigt på Spektrum i våran krets. haha
---------------------------------------------------------
medlem i HMFK
www.hallstamfk.se
youtube/dennan83

2012-09-20 14:09:23
RE: Säg vilken sändare du har så vet jag vem du är.    
Freddan_6
Skicka mail
Jag måste vara skitsofren då jag började med Hitec Flash 5X, sen blev det Futaba 7C och Spektrum dx6i för PNF. Fast jag flyger inte längre med Hitec då den har börjat glappa. Sen har jag en Turnigy 9X och en till Hitec Focus 4 för dubbelkommando.

2012-09-20 14:43:34
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
sebbe
sebbeholm13@hotmail.com
Enda jag inte förstår är varför så få folk väljer sanwa, finns nästintill oändligt med mixfunktioner, switchar, ja allt man kan tänka sig finns väl som man kan behöva. Haft 3 st sanwa nu, aldrig haft några problem förutom min 1a sändaren där plasten runt spaken sprack:( kanske därför så få kör med dem? Eller så kanske vi som kör sanwa är så tysta om den goda kvaliten så det inte blir massproducerat som spectrum! Jag är själv rädd att en sändare som spectrum som massproduceras kan ge ut fler söndags exemplar och leda till krasch?
Fick för 10årsen när jag börja flyga veta att hitec var skit, allt var skit med det. Detta då en sändare lagt av hos en klubbmedlem under den tiden. Idag är jag skitnöjd med dess servon iaf!


//Sebbe
HonoredAirCombat 2007

2012-09-20 16:26:59
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Vilse
Skicka mail
1981 fanns Transfunk, Sanwa, Futaba  och en hel del andra märken som jag glömt. Nu blev den en Multiplex Combi 80 27MHz som jag senare köpte en 35 Mhz modul till. Efter ett tag ryckte de i en kanal och min uppfattning att MPX var ett kvalitetsmärke fick en rejäl törn..... men på den tiden hade ORBO en liten affär/verkstad i Solna  och de konstaterade snabbt att en kabelnitning på en potentiometer var felaktig och den radion är nu inne på sin fjärde accpack och fungerar fortfarande. I våras blev det en gul Cockpit SX 2,4GHz pga av att ORBO-Bo som servade mig -81 hade en rejäl  genomgång  med finesserna över disk och tydligen har MPX en enkel programmering så länge man håller sig till de etablerade mixningarna. Det duger för mig.

2012-09-20 16:59:21
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
NumnutChriS
Skicka mail
Min första riktiga radio var nog en Graupner med metspö. Sen nånstans Hitec Eclipsen som var mycket funktion för $ när den köptes. Den hängde med i många år och lite till tack vare kinesmodulerna fick in den i GHz-eran billigt. En Spektrum nånstans men upplevde det där med frigående modell och det var inget för mej så blev det Futaba... några st. tom...
En utgammal Flash 5 finns men går numera som båtradio. Optic 6 också fast den åker bara med när nån har nån som vill pröva på typ. Och nån HKradio. Nån Sanwa/Acoms har passerat o div. mer eller mindre "noname"-apparater.
Sådär lagom scitzo här med då antar jag?
/ChriS

2012-09-20 17:31:29
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
PerN
info@nilssondrones.se
Jag har i alla år ( 32 ) flugit med Graupner. Senaste är en MC-19 som för några år sen vart 2.4 konverterad med Jeti Duplex. Och det har lett till att jag precis beställt en Jeti DC-16

Inte bara för att jag har en massa mottagare utan också för att jag kör med Jeti Spin Pro ECS och kan då utnyttja telemetrin till fullo mellan ECS och sändaren.

Jag tror inte det finns nåt samband mellan personlighet och val av sändare.

Mvh Per Nilsson  Nilsson Composite Sweden


*** Redigerat av PerN klockan 2012-09-20 17:32:20 ***
Ordförande Vo Bredd i SMFF

Ordförande i styrelsen för UAS Sweden

Flyger mest UAS både multirotor och flygplan
Medlen i Aerospace Cluster Sweden.

2012-09-20 19:59:32
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Electric Mike
micke@hedlunds.net
Graupner MC-19 med Spektrum-modul och Graupner MC-24 med Spektrum-modul.
Så vem är jag??? **ler**

/Micke
"Riktiga flygplan har en propeller"

2012-09-20 20:17:14
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
McRegor
Skicka mail
För utomhusflyget använder jag främst min Futaba 10C - mest med Assan 2,4 modul men jag har även Fasst-modul.
Sen min gamla Futaba 9C med Spektrum-modul för småflyg med Spektrum-grejor samt för inomhusflyg rent allmänt.
Slutligen en Sanwa RD6000 som aldrig används och en gammal Sanwa 27 MHz FM-apparat som inte heller används.
Samt några "bilradio"-sändare och lite annat smått och gott som man samlat på sig.
//Roger
www.mcregor.se

2012-09-20 21:22:15
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
bosse_jansson
Skicka mail
Jaha...så vem är då jag...?
Sedan 1981 har jag bara haft två sändare:
Först en Sanwa Stac-6, 27MHz. Underbar apparat, som aldrig krånglat, och fortfarande fungerar perfekt...
Därefter en Multiplex Pico, 35MHz. Även den fullständigt pålitlig och fortfarande felfri. Den är fortfarande min "ordinarie" sändare.

Jag har aldrig längtat efter många finesser, utan ser bara rc-utrustningen som min "förlängda arm" som drar i reglagen...och helst utan krångel...modellflyget är så fullt av andra utmaningar, så för mig får rc-utrustningen gärna vara "trist", bara den är riktigt pålitlig....

Var någonstans på "tråkighetsskalan" hamnar jag då....

.


*** Redigerat av bosse_jansson klockan 2012-09-21 08:59:05 ***
--------------------------------
...sådär lagom vintage...

2012-09-20 22:56:57
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Cox
Skicka mail
Sedan -82 så är jag inne på min andra radio, en hypermodern Hitec optic 6 (35Mhz) med "oändliga" trimöjligheter och minnesplatser... 
*** Redigerat av Cox klockan 2012-09-20 22:57:59 ***

/Kör så det ryker!

2012-09-21 01:35:23
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Finnräser
splugenpass@hotmail.com
Började med den "sexkantiga" beigebruna Futaban med svarta plastgavlar som var en trotjänare (där sändaracken från Varta levde i hela NIO år!). Sedan blev det en svart Mpx Profi, sedan raskt Mpx Royal Mc, sedan Mpx 3030. Jag både gillar o respekterar flera andra märken - men jag blev "Tommi Trofast" då jag har Mpx 3030 som min radio än idag. Samt en beggad Mpx 4000 som "får ligga till sig" i sändarväska (med acken borttagen så det inte jäser/skadar nåt) tills jag kommer till skott med den. Gillade den snabba servicen hos Orbo, samt haft såpass mycket nöje av sändarna - så jag har inte funnit anledning att byta. Dock måste jag uppgradera till 2,4 GHz, såklart. Kanske bygga ut 4000-sändaren med extra möjliga 4 kanaler till framtida projekt (högst ett eller två byggen kan bli aktuella med sååå många önskade funktioner - lite "once in a lifetime" byggen...).

Tommi

2012-09-21 06:14:42
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Lunkentuss
Skicka mail
Efter att i många år försökt att komma underfund med två av varandra oberoende spakar har jag gått tillbaka till en en-spakssändare. I detta fall en härligt fungerande JR-singlestick. Har byggt om den till "FrSky" och kan nu göra allt vad jag vill med modellerna. Till er gamlingar kan jag bara säga att en Enspakare är vad ni vill ha. Jag har en Turnigy 9X åxå,men använder den mycket sällan. En ytterliggare JR-enspakare är inköpt och lämnad till Runr JR-Svenningsson för uppgradering. Vad för typ är då jag?
Thomas

2012-09-21 11:02:17
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
bem
Skicka mail
Började med Robbe (som faktiskt var en Futaba) 1973. Haft några andra fabrikat efter det men nu är det Futaba igen sen en del år tillbaka. Futaba är ett medvetet val eftersom jag anser de är mycket tillförlitliga. Lite tråkig design kanske på en del av deras sändare men sånt står jag ut med.
Att de dröjer lite med att komma ut med nymodigheter, exempelvis telemetri nu, är nåt jag står ut med.
Driftsäkerhet är det jag sätter i första rummet idag, jag vill att grejerna skall funka hyfast bra utan att krångla och att radiosignalen är bombsäker är det allra viktigaste, så där tycker jag Futaba passar in bra för mig.

Jag brukar väldigt sällan köpa det "senaste" vare sig inom RC eller annars för jag vill gärna vänta och se om grejerna verkar hållbara, driftsäkra och så (andra ivriga användare får gärna testa i början).
Visst är jag intresserad av alla nyheter inom RC men väldigt sällan jag rusar iväg och köper nåt bara för att det är just nytt.

Säger det nåt om mig? Förmodligen.
Kör Volvo också sen många år om det underlättar "diagnosen".

/Bo

2012-09-21 11:59:41
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Kalle_Flygare
extremflyg@hotmail.com
Multiplex sändare och Audi som bil!

2012-09-21 12:17:57
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Gee_Bee
Skicka mail
 
Citat från: Kalle_Flygare
Multiplex sändare och Audi som bil!Kalle, du byter ju sändare oftare än vad vi normala hinner byta mellan sommar-/vinterdäck. 
-------------------
Några av mina flygplan:
-Big Lazy Bee -- Scorpion F5J-400

2012-09-21 12:28:50
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Kalle_Flygare
extremflyg@hotmail.com
 
Citat från: Gee_Bee
 
Citat från: Kalle_Flygare
Multiplex sändare och Audi som bil!Kalle, du byter ju sändare oftare än vad vi normala hinner byta mellan sommar-/vinterdäck. 


Någon måste ju vara lite onormal.....

Har dock Mpx fortfarande.....

2012-09-21 12:54:55
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Vilse
Skicka mail
 
Citat från: Kalle_Flygare
Multiplex sändare och Audi som bil!Hej Kalle    Nyfiken på hur du uppfattar Multiplex som märke?

//Bengt

2012-09-21 13:04:36
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Kalle_Flygare
extremflyg@hotmail.com
 
Citat från: Vilse
 
Citat från: Kalle_Flygare
Multiplex sändare och Audi som bil!Hej Kalle    Nyfiken på hur du uppfattar Multiplex som märke?

//Bengt


Efter att ha använt den och programerat ett tag så gillar jag radions kvalit'e, helt ok priser och fint utbud av telemteri. Den är lite annorulnda i menyerna och inställningarna gämte andra måste jag säga. Har haft Graupner tidigare och de var "bus" enkla att justera in o.s.v.

Men Multiplexen är otroligt trevlig!

Har kollat på den nya som kommer1

2012-09-21 17:12:27
RE: Säg vilken sändare du har, så vet jag vem du är.    
Vilse
Skicka mail
 
Citat från: Kalle_Flygare
 
Citat från: Vilse
 
Citat från: Kalle_Flygare
Multiplex sändare och Audi som bil!Hej Kalle    Nyfiken på hur du uppfattar Multiplex som märke?

//Bengt


Efter att ha använt den och programerat ett tag så gillar jag radions kvalit'e, helt ok priser och fint utbud av telemteri. Den är lite annorulnda i menyerna och inställningarna gämte andra måste jag säga. Har haft Graupner tidigare och de var "bus" enkla att justera in o.s.v.

Men Multiplexen är otroligt trevlig!

Har kollat på den nya som kommer1Jag har sett den nya på bild men den är lite för avance i min smak. Jag är nog lite som signaturen "bem". Tar det lugnt med nyheterna och andra får nöjet att testa. Den gula MPX SX duger gott för mina behov i dagsläget.