Svenskt Modellflyg



                

Bläddrar i: Batteri/Eldrift / Inget ljud från ESC...
2012-09-13 13:51:33
Inget ljud från ESC...    
Danka
Skicka mail
Perfekta förutsättningar. 4 m/s, sol, ungen sover i vagnen, kaffe i termosen, fulla accar och ensam på klubben. Slår på sändare och kopplar i batteri. Mottagare tänds och roder ställer sig i position men inga pip från esc. Ingen gas. Allt annat fungerar.

Flög Pawneen senast igår och testade en ny prop på kvällen innan nattedags, utan problem. Det var det sista jag gjorde innan jag stängde av. Gav kraftig gas så vardagsrummet behövde städas efteråt.

Men idag, ingen reaktion på gas, inget pipedip... Brände jag något?

Någon med erfarenhet?

Arrowind 40A esc och E Flite 25 motor med 4s  3,7 batteri. Har flugit setupen massor med gånger, blir aldrig varm...

2012-09-13 14:05:38
RE: Inget ljud från ESC...    
Freddan_6
Skicka mail
Det är motorn som piper genom att skaka fram och tillbaks. Ofta kommer strömmen till pipandet bara mellan två faser (en lindning). Inget pip beror på att lindningen inte fungerar. Ofta för att en kabel mellan motor och fartreglage är av, annars är lindningen rökt.
mvh //Fredrik
*** Redigerat av Freddan_6 klockan 2012-09-13 14:06:01 ***

2012-09-13 14:23:15
RE: Inget ljud från ESC...    
sopwith
sopwitharna@hotmail.com
har själv gjort samma sak och allt funkade utan gasen.
Jag var helt säker på att gasreglaget var i "bott" men den lilla trimmer rackaren var ett par snäpp upp, reglaget tolkade då det som att jag hade gasen på och safety mode gick in genom att motorn ej startade....löstes genom att snäppa ner trimmern några hack.
Kolla så du inte har gjort samma sak....

2012-09-13 14:28:53
RE: Inget ljud från ESC...    
Danka
Skicka mail
Motorn som piper, det var som f.., man lär sig ;-). OK, så någonstans mellan motor och esc säger du. Visuellt ser det ju bra ut. Kanske precis i fästet på den ena eller andra... Men vilken :-(.

Sopwith, testade prcis ditt trix utan lycka. Men tack för tipset!

2012-09-13 18:09:54
RE: Inget ljud från ESC...    
hundrakg
Skicka mail
starta esc med fullgas, vänta på några pip, dra ner till noll, sen ska de funka..


2012-09-13 19:17:32
RE: Inget ljud från ESC...    
Danka
Skicka mail
Tack hundrakg. Har testat. Men ingen ton, helt dött på gasfronten... Nu måste jag bara bestämma mig om jag ska lägga 500 spänn på ny motor eller fartreglage? Kan inte visuellt se något fel.

2012-09-13 20:45:36
RE: Inget ljud från ESC...    
hundrakg
Skicka mail
ok, d¨är de andra bullar,, nog rätt kört om du är säker att din radio funkar som den ska, och att du inte knasat något med gaskanalen i proggen på radion....

har du fullgas på radion o kopplar in escen på rätt plats i mottagaren på rätt polaritet och INTE får något pip alls från motorn efter 5-6 sek, så är det hög risk att reglaget är kasst.. eller om de kans vra så att motorn är bränd så du inte hör några pip ? kolla också och löda om kontakt mellan motor o esc, även om de sitter guldkontakter emellen kan dessa vara kallödade, alltså värm om dom med nytt lödtenn...

bäst vore om du hade någon annan motor bara för att testa med och utesluta..

lite dumt o betsälla om du inte vet va felet är....

kan du mäta lindningarna, har du en ohm meter ?  i så fall kan du lätt se om någon lindning ger annat värde eller är av, kan ju ge en fingervisning vad som är fel..

2012-09-13 20:48:42
RE: Inget ljud från ESC...    
hundrakg
Skicka mail
http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=arrowind%2040a%20&source=web&cd=1&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2F195.69.129.26%2Fwebshop%2Fdocuments%2F4df60bbc5635580d47a37217e19adf99%2FArrowind%2520Normal%2520serie%2520beskrivelse.pdf&ei=gSdSUNEMsPvhBJa7gYgJ&usg=AFQjCNGkR0XPMHExx-qWRRvkyy7PODb26g

en länk till ditt reglage... om du inte redan har det..