Svenskt Modellflyg                

Bläddrar i: / Assan 2,4Ghz på Hobbycity ?
2008-05-08 18:19:05
Assan 2,4Ghz på Hobbycity ?    
hundrakg
Skicka mail
Någon som möjligen har testat detta här i Sverige ?

Läser man HC:s forum så ska dom funka kalas, även deras 200:- parkfly mottagare ska tydligen ha testats på avstånd upp till 7.7km och fått kontakt.

Inte för att jag skulle känna mig säker kanske med "Assan" ? men en sändarmodul som passar min JR PCM9XII för ca 600:-, och sen ca 200:- /st för varje parkfly mottagare får ju en o tänka om lite


Intressant hade varit o vetat hur detta system funkar ihop med Spektrums o Fasst tillsammans..


sebbe..2008-05-08 19:38:30
RE: Assan 2,4Ghz på Hobbycity ?    
wolw
Skicka mail
ASSAN's fungerar med samma princip som XPS/Graupner IFS dvs det enklaste (sämsta). Kikar du i tråden på radioforumet på RCG så verkar ASSAN fungera väldigt bra.

Finns en fin artikel hos RC Model Reviews.

Har en ASSAN 2.4GHz prototyp + olika mottagare till EVO'n som jag ska testa så snart jag får tid.

Peter
-----------------------------------------------------------------------
- Growing old is mandatory, Growing up is optional -
-----------------------------------------------------------------------

2008-05-08 19:48:40
RE: Assan 2,4Ghz på Hobbycity ?    
rcaviator-CRA
Skicka mail
Hej Sebbe.

Jag och två av mina modellflygvänner köpte systemet för att bli fria från störningar under inomhussäsongen nu i vintras. Det fungerar kalas!
Vi stod sida vid sida med Spektrum, Futaba FASST och Kyoshos Minium apparater och inte en ryckning kunde noteras. Mottagarna var den vita parkvarianten i 6- och 7- kanalsutförande.
Så sent som i söndags tog jag ut min "ASSAN"-utrustade  3D-kärra i EPP och flög rote med kompisens MPX Cularis. Högt och långt bort i utomhusmiljö (säkert med en del trådlösa nätverk runt omkring) var målet med testet. Även denna gång var resultatet tillfredsställande.

Nu kommer jag inte att använda ASSAN till några stora el- eller förbränningsmodeller, men i park- och lättare elsegelmodeller är systemet ett givet alternativ. man slipper långa antenner som ibland är två tre gånger planets längd och det är bara att plocka fram och flyga mellan stormodellsflygningarna utan att pegga om på tavlan.

Men som sagt, det var med tanke på inomhusflygningarna som jag primärt köpte grejerna.

/Kim

2008-05-08 22:36:26
RE: Assan 2,4Ghz på Hobbycity ?    
hundrakg
Skicka mail
OK,tack boys, ska läsa lite mer om Assan, det jag läst hitills verkar ju funka bra....

När det ändå är så billigt kan man kaske prova det, ja menar, 200:- för en mottagare, det får du knappt ens om du köper det billigaste skit ppm35 35mhz..

MAn kan ju som sagt sätta det i en kärra man inte är allt för rädd om, flyga i klubben bland så mycket folk som möjligt o mycket hela tiden o skapa sig en utvärdering efter 3-4 månader,,, funkar de 100% krångelfritt, ja då vågar man fortsätta....

Intressant...
sebbe.....2008-05-09 18:52:35
RE: Assan 2,4Ghz på Hobbycity ?    
hundrakg
Skicka mail
Har läst mycket nu,,,,Ojojoj, vad mycket strul det verkar varit/är ? med detta systemet, nu blir det definitiv Futaba för min del..
2008-05-09 19:43:53
RE: Assan 2,4Ghz på Hobbycity ?    
Aero_boY
Skicka mail
Har det varit mycket strul? Du får gärna sammanfatta problemen i denna tråd då jag ej har tid att läsa igenom allt om Assan just nu.
Men vad är det som gäller i Sverige nu? Får man flyga med vilka 2,4Ghz system som  helst i sverige? Nu snackar vi alltså om man får och inte "bör ej" flygas med? Vad gäller med smfs försäkring osv?
_____________________________________________
            www.dalandemasar.tk

2008-05-09 21:34:19
RE: Assan 2,4Ghz på Hobbycity ?    
LAN
Skicka mail
Om utrustningen är CE-märkt så får den användas i Sverige. Assan är CE-godkänt och har dessutom en låg uteffekt (10 mW), så det är inga problem att använda systemet. Sen skulle jag nog inte lita på detta system i större modeller utomhus, det beskrivs ju av tillverkaren som ett rent parkflyer- och inomhussystem (jämför med "gamla" Spektrum DX6).

/Leif

2008-05-09 21:43:58
RE: Assan 2,4Ghz på Hobbycity ?    
rcaviator-CRA
Skicka mail
OJ! OJ! Nu kom vi in på det ämnet igen . STRUL och PROBLEM!

Jag skulle vilja påstå att oavsett vilket 2.4-system som du letar diskussionsinlägg om, så komer du att hitta inlägg om problem. Detta säger jag i egenskap av att vara ägare av både ASSAn och XPS/IFS (Graupner).
Jag har lagt ner så ofantligt mycket tid på att söka information angående för- och nackdelar med 2.4GHz systemen att det nästan skulle kunna betraktas som en deltidssysselsättning.

Det jag vill säga med detta inlägg är, att det är viktigt att ta i beaktande att ALLA, då menar jag verkligen alla, 2.4GHz-system har har varit i blåsväder. Kolla noga diverse inläggs datum, eftersom en hel del har förbättrats på alla förkommande system.
Jag vill inte skönmåla något specifikt fabrikat, än mindre trycka ner något annat, men det är uppenbarligen så att vissa har lovat mer än vad som kanske visat sig fungera i verkligheten. I frågan om ASSAN så har de, mig veterligen,  aldrig lovat mer än vad som visat sig fungera.

Men min personliga uppfattning om systemen som finns tillgängliga i dag, är att det är Futaba, Spektrum och ACT som är de jag skulle välja mellan om min avsikt var att använda 2.4GHz i stora/dyra modeller.
Mitt XPS/IFS-system har inte visat sig på den styva linan vid marktest, men samtidigt har jag klubbvänner som använder samma komponenter till EDF-kärror som går straxt under 200km/h utan att tveka på systemets förträfflighet. Se till att ta dina referenser från folk som du litar på.

Varför jag personligen ännu inte 2.4-konverterat är för att jag inte ser behovet utomhus(35MHz fungerar bra för mig), men kan leva med en enkelt/billigt, dock fungerande, system som ASSAN vid inomhus-/parkflygning.

Lycka till med din utvärdering.
"Beroende på vart man står, så faller skuggan olika från samma sol."

/Kim
*** Redigerat av rcaviator-CRA klockan 2008-05-11 20:09:59 ***